Sportsérülés Rehabilitációs Munka Rutinok A Térd Ízületi Sérülések

Két fő típusa a térd ízületi sérülés, akut vagy krónikus. Akut sérülések előfordulhatnak azonnali (pl. csonttörés), valamint a krónikus sérülések (pl. törések, tendinitis) fordul elő egy adott időszakban, általában minősül túlzott sérülések. Itt vagyok, főleg kezelése akut sérülések. Ezek eltérőek lehetnek súlyossága az enyhe, középsúlyos, súlyos. Rándulás (egy sérülés szalagok hogy csatlakozzon csont csont) törzsek (egy sérülés inak, hogy csatlakozzon csont-izom) is lehet besorolni, mint első fokú (legalább súlyos enyhe nyújtás) a másodfokú, illetve harmadfokú (a legtöbb súlyos a teljes szakadás). Így, például, a kifejezés térd törzs gyakran használják, amikor valójában ez egy térd rándulás, mert tényleg magában foglalja az ínszalag sérülés.

A térd stabilizált által támogatott négy fő szalagok.

Térd 4 szalaggalA mediális biztosíték ínszalag (mcl) ível a mediális oldalán (belső) minden térd, s megakadályozza, hogy a térdízület megnyitása, amikor erőt kell kifejteni, hogy a külső a térd (például a foci kezelésére). A központban, a térdízület két szalagok, hogy a forma egy kereszt, vagy keresztszalag megállapodás. Az egyik az úgynevezett hátsó keresztszalag (pcl), a másik pedig az elülső keresztszalag (acl). A pcl tartja a térdem össze-vissza az acl-stabilizálja a térd a frontról. Acl térd sérülés, nagyon gyakori, hogy a nagy hatású sport járó rengeteg irányba változik, hol egy láb lehet azonnal ültetett a földön, a térd erősen forgatni, vagy hit (pl. kosárlabda, foci, rögbi). Mindig van egy nagy a kereslet az acl rehabilitációra, mcl helyreállítási, mert az, hogy közös ezek a sérülések a sport.

A menisci (mediális, illetve oldalsó) pihenés a cél, a fő alsó lábszár csontjai (Sípcsont), valamint biztosítani C alakú energiaelnyelő párnák között, a felső lábszár csontjai (Combcsont), majd Sípcsonton, hogy csökkentse a kapcsolatot a súrlódás, egyenletesen hatása terhelést. Meniscal könnyek által okozott erős sodrása, a térd (pl. labda), gyakran társul ínszalag rándulások, mert durva élek a korábban simán csúszó felületek.

Sok más formái, a másik térd sérülések, valamint, beleértve a Bursitis (gyulladás egyik tizennégy folyadékkal teli zsákkal a térd terület miatt például ismétlődő ugrás, valamint a helytelen járás), Osteochondritis Dissecans (laza porc válik, csapdába esett a vegyes) Patella sérülés (például a térd sapka által okozott kár szűk inak, helytelen patella elhelyezése, patella tendinitus, porc károsodása).

Sport sérülés, rehabilitáció kezdődik, az első 3 nap után a lágy szövetek sérülése. Az első prioritás az, RIZSSZEM kezelés. Ez áll a Többi, Jég, Tömörítés, Magasság, közvetlen utalás egy sérülés szakember, hogy megállapítsák a pontos jellege a sérülés, javasoljuk, hogy első kezelés.

A következő 3 hét rehabilitáció áll, 2 fontos elemei.

Az első az ügyvezető a hegesedést a gyógytornász, a második az, hogy visszaállítsuk a funkció a lábát azzal, hogy aktív. Aktív biztosítja az oxigént, a tápanyagokat szállítják a sérült területek, valamint a nyirok rendszer hulladék eltávolítása. A rehabilitáció alatt az elsődleges hangsúly, hogy visszanyerje az ízületi, izom rugalmasságát (mozgások), erő, erő, kitartás, egyensúly, propriocepció (különleges elhelyezése, valamint a koordináció a végtagok) kíméletes működni rutinok.

Az utolsó 3 hónapban a kár helyreállítási a hangsúly a légkondicionáló lépés az, hogy csökkenti a jövőbeni sérülések azonosítja a legvalószínűbb oka, hogy az eredeti sérülés (pl. izom egyensúlyhiány, a helytelen járás), valamint az azok megszüntetésére, a megerőltető munka rutinok! (pl. az, hogy helyreállítsa az izom egyensúly, javítja az izom, erő, rugalmasság).

Bármi része a test sérült fontos megjegyezni, hogy ez része egy nagyobb rendszer nem kezelhető elszigetelten. Abban az esetben, ha a térd például stabilizálódott, majd mozgósítani, amelyeket mind a fő, alsó, felső láb izmait. Ez azt jelenti, hogy a lába munka rutin szükséges.

Az első prioritás az, hogy visszanyerje a teljes térd ízületi mozgástartomány egyszerű hajlító -, redőző -, gyakorlatok által követett szelíd forgatások. Ezt kell követnie, kissé intenzívebb lábát stretching gyakorlatok (pl. borjú, combhajlítók, négyfejű combizom) , izometrikus gyakorlatok (pl. nyomja falhoz a lábát, miközben tartja a boka még mindig).

Egyszer néhány erő, rugalmasság, már visszanyerte edzőtermi gépek biztosítják a biztonságosabb felügyelet nélküli módon erősíti a lábakat (pl. borjú vet fel, lábát fürtök). Alternatív megoldásként egy hiteles személyi edző tud nyújtani felügyelt ingyenes súly gyakorlatok.

A végső rehabilitációs szakaszban szükséges, hogy visszaállítsa a képessége, hogy az idegrendszer, a sérült terület, hogy ellenőrizzék, hogy a pozíció, a funkció, az izmok, az inak, szalagok. A legtöbb lágyrész sérülések vezet idegi károsodást, illetve a test kell átképzés, hogy ellenőrizzék, egyensúly, propriocepció. Néhány-a gyakorlatok közé állva egyik lábát, a nélkül, hogy a szemeit, valamint a speciális berendezések, mint például a mérleg lemezek, BOSU, Svájci golyó. Propriocepció gyakorlatok közé tartozik a gyakorlat használt ügyfél sport (pl. csöpögő egy labdarúgó), valamint plyometrics (pl. ugrás, ugrás, ugró, határoló, számok nyolc). http://sportedzo.info

Az alapvető lábát funkció visszaállítva a légkondicionáló szakasz magában foglalja ügyfél egyedi munka rutinok használata, okleveles személyi edző ajánlott. A cél az, hogy azonosítsa a potenciális okozza a kárt, majd használja a szakember működött rutinok, hogy minimálisra csökkentse vagy megszüntesse azokat. Ez gyakran azt jelenti, megerősítése, valamint növelik a rugalmasságot, az egyes testrészek és/vagy ajánlja életmódbeli változások (pl., hogy aktívabb, többet eszik egészségesen, rajta láb talpbetét).

Sok ez a megközelítés vonatkozik a térd műtét fellendülés, de alapvető fontosságú annak biztosítása érdekében, hogy például egy személyi edző dolgozik szoros együttműködésben a gyógyászati ellátást nyújtó (pl. sérülés tanácsadó) annak biztosítása érdekében, hogy az egyedi igényeit az egyén helyzetét kell figyelembe venni.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük